سقف عرشه فولادی چیست؟
توسط روابط عمومی
یکی از فاکتورهای صنعتی سازی، سرعت بالای اجرا و حذف متریال و روش های سنتی وقت گیر و پرهزینه می باشد. یکی از بخش های ساختمان که تاثیر فوق العاده ای در سرعت ساخت دارد، سقف می باشد. اگر در اجرای سقف از روش های نوین استفاده شود، پروژه در دوره زمان کوتاه و بسیار مناسبی اجرا می شود. سقف کامپوزیت عرشه فولادی یکی از روش های نوین هجرای سازه می باشد که امروزه طرفداران بسیار زیادی در دنیا دارد.
معرفی سقف عرشه فولادی
سقف عرشه فولادی با ورقهای گالوانیزه ذوزنقهای شکل آجدار بدون استفاده از میلگرد و حذف قالببندی اجرا میشود. وزن این سقف نسبت به سقفهای مشابه حدود ۳۰ تا ۶۰٪ کمتر میباشد و سرعت اجرای این سقف حدود ۱۲ برابر بیشتر از سقفهای معمولی مانند دال بتنی و تیرچه بلوک میباشد.
ویژگیهای سقف عرشه فولادی
- بتنریزی در این سقف عرشه فولادی از سطح بسیار صاف و یکپارچه برخوردار است که پس از آن نیاز به کفسازی و پوکهریزی نمیباشد و با سرعت بالا آماده عملیات نازککاری میباشد.
- در سیستم عرشه فولادی، قالببندی که یکی از مشکلات اجرایی ساختمان میباشد، حذف گردیده و اجرای سقف را با سرعت بالا عملی میکند و این امکان وجود دارد که بعد از تکمیل شبکههای تاسیساتی به صورت یکجا نسبت به بتنریزی تمام سقف و طبقات اقدام نمود.
- نصب ورقهای عرشه فولادی بدون جوشکاری و فقط با میخهای فولادی انجام میشود.
- در سیستم عرشه فولادی امکان اجرای سقف و بتنریزی در کلیه طبقات ساختمانهای چند طبقه در یک زمان قابل انجام میباشد.
مشخصات عمومی
- حذف قالببندی
- حذف تیرهای فرعی
- حذف میلگردهای کششی
- نصب بدون جوشکاری و با میخهای فولادی
- تامین ایمنی کارگاه و حداقل فضا برای دپو
- امکان بتنریزی کلیه طبقات در یک زمان
- وزن بار مرده این سقف با ۵ سانتیمتر بتون رویه ۱۹۰ کیلوگرم و با ۷ سانتی متر بتون رویه ۲۱۰ کیلوگرم بر مترمربع است بنابراین از بار مرده سقف تیرچه و بلوک ۱۵۰ کیلوگرم و از بار مرده سقف کمپوزیت ۶۰ کیلوگرم سبک تر می باشد.
- وزن کمتر سقف موجب کاهش وزن سازه و سبکتر شدن اسکلت و پی ساختمان خواهد شد.
- در ساختمان های اسکلت فلزی وزن فولاد تا ۲۲ کیلوگرم بر مترمربع کاهش خواهد یافت. (نیاز به اثبات)
- لرزش در این سقفها به میزان قابل توجهی کمتر از سقف دال بتونی و یا مشابه میباشد.
- سرعت اجرا تا یازده برابر اجرای سقف دال بتونی و یا سقف تیرچه و بلوک میباشد.
- مقاومت این نوع سقف در برابر آتشسوزی چندین برابر سایر انواع سقفها میباشد.
- مورد تایید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ایران
- کاهش تعداد تیرهای فرعی
- کاهش ضخامت سقف و کاهش بار مرده سقف و کاهش وزن سازه و در نتیجه کاهش نیروی زلزله
- حذف کامل مراحل قالب بندی و شمع گذاری
- کاهش حجم بتن ریزی و در نتیجه کاهش هزینه های پروژه
- امکان اجرای همزمان سقف ها
- امکان بتن ریزی همزمان طبقات
- امکان اجرای سقف بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر مربع در روز
- یکپارچگی و صلبیت بیشتر دیافراگم سقف
- حمل و نقل آسان
- امکان شکل دهی با توجه به پلان معماری و تعیین موقعیت دقیق داکت ها
- افزایش سرعت اجرا به دلیل سادگی اجرای کار در سقف های مرکب عرشه فولادی نسبت به سیستم های قدیمی
- بازگشت سریع سرمایه با توجه به بالا بودن سرعت اجرا
- افزایش ایمنی اجرا
- امکان اجرای ساده سقف کاذب و عبور تاسیسات از زیر سقف
کاهش وزن مرده سقف و سبک تر شدن سازه به طوریکه :
- ۲۰ تا ۳۰ درصد صرفه جویی در مصرف فولاد اسکلت سازه
- ۶۰ تا ۷۰ درصد صرفه جویی در مصرف آرماتور سقف
- ۱۵ تا ۲۰ درصد صرفه جویی در مصرف بتن سقف
- ۲۰ درصد سبکتر از سقف های کامپوزیت معمولی
- کاهش ۶۰ کیلوگرم بر متر مربع از وزن سقف در مقایسه با سقف کامپوزیت معمولی
- کاهش ۴۰ درصدی زمان اجرا
مراحل نصب عرشه فولادی
- دپو و انتقال به طبقات: ورقهای عرشه فولادی پس از انتقال به کارگاه و دپو در یک فضای کوچک ،به کمک نیروی انسانی و بدون نیاز به ماشینآلات و تنها با کمک یک بالابر به ترازهای مختلف طبقات منتقل میشود.
- جاگذاری عرشههای فولادی: این عرشهها شامل گیرههای نر و مادگی هستند که به راحتی توسط نیری انسانی نیمه ماهر در یکدیگر چفت میشوند و پس از این مرحله، رفت و آمد در طبقات بسیار ساده میشود و سرعت کار به طرز قابل ملاحظهای افزایش مییابد.
- نصب میلگرد و گل میخ: در محلی که عرشههای فولادی بر روی تیرها قرار گرفتهاند، برای اتصال این دو، از گل میخ استفاده میشود و این عمل باعث کاهش وزن تیرهای فولادی مصرفی میشود.
- بتنریزی: پس از اتصال میلگردها، بتنریزی انجام میشود، ضخامت کم دال و یکنواختی سطح صفحات موجب خروج سریع هوا و سادهتر شدن عمل میشود.
معرفی سیستم سقفهای جديد و پیشرفته عرشه فولادی
- تکنولوژی پیشرفته و کارآمد به همراه تکنیکهای نوین برای ساخت سقف های عرشه فولادی طبق استانداردهای بین المللی
امروزه در دنیا احداث ساختمان و سازههای زیربنایی با سرعت زیادی در حال انجام است. استفاده از مصالح قدیمیو روشهای سنتی ساخت دیگر جوابگوی سرعت مورد نظر و نیازهای طراحی نمیباشد. از این رو استفاده از مصالح جدید و کارا به همراه تکنیکهای نوین در ساخت و ساز امر اجتناب ناپذیری محسوب میشود. - سقف طبقات با روش های کاملاً فنی و مهندسی برای انواع ساختمان با کاربری های گوناگون:
- سقف عرشه فولادی برای سازههای صنعتی پیش ساخته سبک یا خشک مدرن، تکنولوژی سازههای LGS ، PBS ، CSF LSF, با صفحات سیمانی سبک
- سقف عرشه فولادی برای سازههای اسکلت فلزی سبک و سنگین (مدرن، سنتی، صنعتی و نیمه صنعتی) با بتن سبک دانه سازه ای
- سقف عرشه فولادی برای سازه های اسکلت بتنی با حذف قالب بندی، تیرچه، بلوک و کاهش حجم بتن سقف.
- سقف پیشرفته (عرشه فولادی) با ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای شکل آجدار بدون اجرای قالب بندی و میلگرد با سرعت بیشتر و هزینه کمتر نسبت به سایر سقف ها.
- این سقف از ورق های گالوانیزه ی پروفیل شده ایست که به شکل ذوزنقه ای آجدار فرم داده شده و این ورق ها به عنوان قالب و میلگرد اصلی در سقف باقی می ماند
- ورقها با لوازم نصب و برشگیرهای مخصوص و گالوانیزه بر روی تیرها و پل های فلزی با میخهای فولادی مخصوص (هیلتی) پرچ می شود و سپس بتون ریزی روی آن انجام می شود.
- ورق های پروفیل شده برای انواع دهانه های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار گرفته و تا دهنه ۳ متر بدون تیر فرعی و تا دهنه ۶ متر با یک تیر فرعی در وسط دهنه استفاده می شود.
- وزن بار بتن این سقف با ۷ سانتیمتر ضخامت حجم از بتون سبک دانه سازهای، معادل ۱۲۰ کیلوگرم و بتون معمولی ۱۶۰ کیلوگرم بر متر مربع می باشد
- وزن این سقف از سایر سقف های معمول مثل دال بتونی، کامپوزیت، تیرچه بلوک حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد کمتر می باشد، (بسته به نوع بتن سبک یا معمولی).
- وزن کمتر سقف باعث وزن کمتر سازه شده و اسکلت و فونداسیون ساختمان سبکتر خواهد شد.
- لرزش در سقف عرشه فولادی به میزان قابل توجهی به نسبت سقف های مشابه کمتر می باشد.
- سرعت اجرا تا دوازده برابر بیشتر از سقف های معمول مثل دال بتونی، کامپوزیت و تیرچه بلوک می باشد، (در یک سطح مشابه).
- زمان اجرای سقف عرشه فولادی در یک سطح مشابه یک روز و سایر سقفهای معمول و سنتی در مدت 12 روز می باشد.
- نصب ورق ها بدون جوشکاری و فقط با میخ های فولادی، هیلتی مطابق با استاندارد بین المللی و اصول فنی و مهندسی میباشد .
- در این سیستم امکان اجرای سقف و بتون ریزی در کلیه طبقات ساختمانهای چند طبقه در یک زمان قابل انجام می باشد.
- مورد تائید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت مسکن.
مقایسه عمومی سقف عرشه فولادی به نسبت ساير سقفهای معمول
- صرفه جویی در حجم و ضخامت بتون ریزی، صرفه جویی در مصرف میلگرد و حذف میلگردهای کششی، حذف کلیه هزینه های قالب بندی ، حذف تیرهای فرعی و صرفه جویی در مصرف آهن و کاهش هزینه های اجرایی، تأمین ایمنی کارگاه و حداقل فضا برای دپو و نگهداری، حمل و نقل کمتر، آسان و راحت، سبکتر از سقف های رایج (تیرچه بلوک، کرومیت کامپوزیت و غیره)، ۱۲ برابر صرفه جویی در مدت زمان اجرا به نسبت سطح مشابه سایر سقفها، تقلیل وزن سازه، فونداسیون و جرم کلی ساختمان، رفع تاخیر در مراحل زمانبندی اجرای ساختمان، بازگشت سریع سرمایه به علت سرعت اجرایی بالا، تقلیل ابعاد فونداسیون و اسکلت، اجراء سیستم تأسیسات، لوله کشی به روش میان سقفی که باعث عدم فشار و درگیری مصالح روی سیستم تأسیسات می باشد.
- خصوصیات برتر و منحصر به فرد سیستم سقف عرشه فولادی
- حذف قالب بندی، در این سیستم قالب بندی که یکی از مشکلات اجرایی ساختمان را تشکیل می دهد حذف گردیده و اجرای سقف را با سرعت بسیار بالایی عملی می نماید و این امکان نیز وجود دارد که بعد از تکمیل شبکه های تأسیساتی بصورت یکجا نسبت به بتن ریزی تمام سقف و طبقات اقدام نمود و بدین روش میتوان تا ۱۲ بار سرعت اجرای سقف را افزایش داد.
- برشگیرهایی نظیر برشگیر نبشی و ناودانی حذف گردیده و از برش گیرهای مطابق با استانداردهای بین المللی استفاده می گردد و این برشگیرها تواماً با نصب سقف اجرا می شود و سقف آماده بتن ریزی خواهد بود. (حذف جوشکاری در اجرای برشگیرها)
- میزان بتون مورد نیاز در این نوع سقفها بطور میانگین ۰٫۷۰ مترمکعب برای هر متر مربع می باشد و نسبت به سقف های مشابه نیاز کمتری به بتون خواهد داشت. نگهداری و کیورینگ در این نوع سقفها بدلیل حفظ مقدار قابل توجهی از آب بتون به مراتب ساده تر و کم هزینه تر بوده و به دلیل عدم ریزش و نفوذ شیره بتون از کیفیت بالایی برخوردار می باشد.
- بتون ریزی در این سقف از سطح بسیار صاف و یکپارچه برخوردار بوده که پس از آن نیاز به رگلاژ بتون و کف سازی و پوکه ریزی نمیباشد و با سرعت بالا آماده اجرای پوشش نازک کاری (سرامیک، سنگ، پارکت و موکت) میباشد.
سقف عرشه فولادی کاربرد و مزایای بیشتری برای ساختمانها، خانهها، ویلاهای یک تا سه طبقه داشته و مورد استفاده مطلوب میباشد، همچنین برای افزودن یک تا دو طبقه بر روی بناهای موجود. (اضافه اشکوب) و به خصوص مناطق صعبالعبور و کوهستانی و مکانهای غیردائم و موقت که قابل استفاده مجدد میباشد.
ساختار سقف عرشه فولادی یا خشک مدرن با ایجاد شبکه فلزی (نورد سرد) و یا با ایجاد تیرهای فرعی فلزی در داخل دهنهی پلها و تیرهای اصلی مطابق با محاسبات سازهای با یک لایه از ورقهای گالوانیزه پروفیل شده آجدار و صفحات مسلح سیمانی سبک (سمنت بورد)، ورقهای O.S.P، یک یا دو لایه از عایقهای پشم سنگ و فوم مخصوص با لوازم نصب و اتصالات مخصوص و سقف کاذب در زیر شبکه میباشد.
- این سیستم سقف دارای تکنولوژی پیشرفته و از مصالح کارا و تکنیکهای نوین در صنعت ساختمانسازی روز جهان برخوردار میباشد.
- مورد استفاده بسیار و متداول در کشورهای پیشرفته و کاربرد خیلی سریع و مطلوب در سیستمهای ساختمانی فلزی سبک دارد.
- این سیستم سقف در سازههای فلزی سبک با حذف تمامیمصالح سنتی مناسب ترین روش برای احداث ساختمانها در همه ی مناطق اقلیمیو آب و هوایی میباشد.
- ساختار و نوع مصالح سقفهای خشک مدرن عرشه فولادی
نیازها
ورق گالوانیزه پروفیل شده آجدار، صفحات مسلح سیمانی سبک سمنت بورد، ورق OSB، بولت و پیچ، میخ فولادی مخصوص، عایق، تیرچه فلزی
مزایا
تکنولوژی پیشرفته و کارآمد، ایمنی فوقالعاده بالا، کاهش بار سقف (تا وزن سایر سقفها) در نتیجه کاهش وزن سازه تا ۶۰٪ صرفهجویی، افزایش سرعت به دلیل تکنولوژی بالا و وزن کم و خشک، حذف بلوک، سفال، تیرچه، میلگرد، بتونریزی، قالببندی و قالبگشایی، پوکهریزی و کفسازی، رگلاژ بتون سقف، اجرا در همه شرایط اقلیمی و جوی، عبور تأسیسات میان سقفی و عدم فشار سقف و تخریب شیمیایی در نتیجه افزایش عمر تأسیسات و بنا و تعمیرات آسانتر و ارزانتر، تسریع در مکانیابی نشت به واسطه مشخص شدن علائم نشت در سقف کاذب، (تأسیسات روی سقف (کفخواب) که باعث خسارات زیاد در پوشش رویی و زیرین سقف میشود)، ایزوله صوتی و حرارتی مناسب، سبکی صفحات سمنت بورد و ورق پروفیل شده، حمل و نقل و ترابری کمتر آسان و راحت، سطح بسیار صاف و خشک پس از اجرا و نصب، امکان پوشش همه نوع کفپوش بدون نیاز به کف سازی حتی موکت.
دیدگاهها
افزودن دیدگاه